Головна Новини Світ Росія "Саміт у Парижі": Лавров зазначив виконання 1 з 9 пунктів нормандських домовленостей
commentss НОВИНИ Всі новини

"Саміт у Парижі": Лавров зазначив виконання 1 з 9 пунктів нормандських домовленостей

Глава МЗС Росії Сергій Лавров констатував, що за півроку вдалося виконати частково єдиний пункт з дев'яти, які були підписані 9 грудня в Парижі

30 квітня 2020, 16:37 comments2002
Поділіться публікацією:
"Саміт у Парижі": Лавров зазначив виконання 1 з 9 пунктів нормандських домовленостей

Глава міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що сторонам нормандського саміту, який відбувся 9 грудня 2019 року в Парижі, вдалося з того часу виконати лише один з дев'яти пунктів підписаної угоди. Про це передає агентство "РБК-Україна".

Так, Лавров зазначив, що він має на увазі пункт, де прописаний обмін полоненими у форматі "всіх на всіх". Втім він додав, що цей єдиний пункт виконано лише частково.

"Ми констатували, що з дев'яти пунктів підсумкового документа Паризького саміту в нормандському форматі виконаний, та й то частково, тільки один. Я маю на увазі обмін утримуваних осіб. Відбулися в грудні і квітні два обміну... в цілому 230 осіб були обмінені між Києвом, Донецьком і Луганськом", — резюмував глава російського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сергій Лавров склав усю вину на Україну в зв'язку з тим, що нормандська зустріч на міністерському рівні, яка повинна була пройти в режимі відеоконференції на цьому тижні, зірвалася.

Так, на переконання Лаврова, всі домовленості, які були досягнуті в Парижі 9 грудня 2019 року, блокується в роботі контактної групи, в діяльності українського парламенту та уряду України.

"Ні про яке саміті найближчим часом мови бути не може", — сказав глава МЗС РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!