Головна Новини Світ Росія Instagram заблокував сторінку Кадирова: в Facebook пояснили чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Instagram заблокував сторінку Кадирова: в Facebook пояснили чому

Крім сторінки чеченського лідера Рамзана Кадирова, Instagram заблокував акаунти депутата Держдуми Адама Делімханова, голови парламенту регіону Магомеда Даудова і віце-прем'єра уряду Абузайда Вісмурадова

13 травня 2020, 14:23 comments2024
Поділіться публікацією:
Instagram заблокував сторінку Кадирова: в Facebook пояснили чому

Сторінку Рамзана Кадирова в Instagram заблокували через санкції. У "чорний список" лідер Чеченської республіки потрапив за неодноразове порушення прав людини. Про це агентству РИА розповіли в компанії Facebook, якій належить соціальна мережа.

Доступ до сторінки Кадирова закрили сьогодні вранці. Разом з його сторінкою з Instagram зникли акаунти ще декількох чеченських топ-політиків та чиновників. Серед них спікер чеченського парламенту Магомед Даудов, віце-прем'єр уряду регіону Абузайд Вісмурадов і депутат російської Держдуми Адам Делімханов.

Як пояснили представники Facebook, вони як американська компанія повинні виконувати вимоги американського законодавства. Всі вищевказані особи увійшли в санкційний список США за порушення прав людини. Саме тому соцмережа і заблокувала їхні персональні сторінки.

"Ми в даному випадку виконали свої правові зобов'язання. Ми видалили акаунти тих осіб, які перебувають під санкціями. Так само ми чинили з подібними профілями і раніше", — розповіли в компанії.

Нагадаємо, що в квітні Рамзан Кадиров під час прямого ефіру в Instagram відкрито погрожував кореспондентці "Нової газети". Таким чином він відреагував на статтю Олени Мілашиної про ситуацію з поширенням коронавірусу в Чечні.

До речі, Instagram блокує сторінку Кадирова не вперше. Коли в 2017 році він потрапив в санкційний "список Магніцького", його профіль також видалили. Через деякий час чеченський лідер створив собі нову сторінку.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Франції зарізали блогера, який критикував Кадирова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!