Головна Новини Світ США У Конгресі вимагають у Трампа стенограму спілкування з Зеленським
commentss НОВИНИ Всі новини

У Конгресі вимагають у Трампа стенограму спілкування з Зеленським

Переговори двох президентів відбулися 25 липня

21 вересня 2019, 20:33 comments2329
Поділіться публікацією:
У Конгресі вимагають у Трампа стенограму спілкування з Зеленським

Комітет з розвідки Палати представників Конгресу США звернувся в Білий дім з вимогою надати стенограму телефонних переговорів президентів США і України Дональда Трампа та Володимира Зеленського, повідомляє "Голос Америки".

Аналогічну вимогу висунула і співголова групи підтримки України в Конгресі конгресвумен Марсі Каптур. Вона закликала "спікера та лідера меншості вжити всіх дій передбачених наглядовими повноваженнями Конгресу, щоб отримати відповідні документи і необхідні свідчення та встановити факти і обставини".

"Після історичних виборів в Україні та продовження демократичної боротьби, народ України заслуговує на нашу повну підтримку. Ми мусимо знати наскільки президент та його юрист Руді Джуліані використовують вагу міжнародної політики США, включаючи затримки важливої допомоги, щоб просувати власні вузькі інтереси", — додала Каптур.

Нагадаємо, американські ЗМІ повідомили про те, що Дональд Трамп під час переговорів з Володимиром Зеленським попросив розслідувати справу колишнього віцепрезидента США Джо Байдена. Мова йшла про можливу участь Байдена у звільненні генпрокурора (Віктора Шокіна — ред.), який вів розслідування щодо можливої участі сина колишнього віцепрезидента Хантера Байдена в незаконних схемах в Україні. Зазначимо, Хантер Байден входить у раду директорів Burisma Holdings ексміністра екології часів Віктора Януковича Миколи Злочевського.

Крім того, співробітник розвідки США подав скаргу в Конгрес у зв'язку з тиском Дональда Трампа на якогось іноземного чиновника (імовірно Володимира Зеленського) під час телефонної розмови.

Як писав портал "Коментарі", особистий адвокат президента США Рудольф Джуліані проговорився, що вимагав від Зеленського компромат на Байдена.

Дональд Трамп назвав повідомлення преси про тиск на українське керівництво фейком, який вигідний Демократичної партії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!