Головна Новини Світ США Палата представників США обмежила військові повноваження Трампа щодо Ірану
commentss НОВИНИ Всі новини

Палата представників США обмежила військові повноваження Трампа щодо Ірану

Палата представників обмежила можливості президента США застосовувати військову силу проти Ірану

10 січня 2020, 02:11 comments2048
Поділіться публікацією:
Палата представників США обмежила військові повноваження Трампа щодо Ірану

Палата представників США схвалила резолюцію, яка обмежує можливості президента Дональда Трампа застосовувати військову силу щодо Ірану без схвалення Конгресу. Про це повідомляє CNN.

Нижня палата Конгресу США проголосувала за резолюцію 224 голосами, у той час як "проти" висловилися 194 членів палати. Тепер резолюцію повинен схвалити Сентат.

Дана резолюція не має сили закону і у разі її схвалення Сенатом, її не потрібно буде відправляти на підпис президентові США. Демократи стверджують, що подібні резолюції є обов'язковими до виконання, у той же час республіканці впевнені, що цей документ не має юридичної сили.

Документ може не набрати необхідної кількості голосів в Сенаті, так як більшість членів верхньої палати – це республіканці, які підтримують Трампа. Автори документу акцентують увагу на тому, що резолюція закликає американського президента припинити використовувати збройні сили США в бойових діях в Іраку, принаймні до тих пір, поки Конгрес не оголосить війну або, хоча б, не прийме рішення про використання збройних сил на Близькому Сході.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в четвер, 9 січня, західні експерти повідомили, що літак Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України" був випадково збитий іранської зенітною ракетою. Пізніше цю інформацію також озвучив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!