Стало відомо, коли Помпео приїде до Київа

Помпео здійснить турне по Європі та Середній Азії

Державний секретар США Майк Помпео перебуватиме з офіційним візитом в Україні 30 січня — 1 лютого. Про це повідомляє білоруська редакція бюро "Радіо Свобода" з посиланням на інформацію держдепартаменту.

"Майк Помпео відвідає Лондон 29-30 січня, потім буде в Києві 30 січня і 1 лютого звідти приїде в Мінськ, де буде менше ніж день, і 1-2 лютого полетить у Нур-Султан, 2-3 лютого буде в Ташкенті", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв сайт "Коментарі", турне Майка Помпео по Європі та Центральній Азії планувалося в першій половині січня. Київ він мав відвідати 3 січня. Однак поїздки довелося скасувати через ракетну атаку Ірану на американські військові бази в Іраку.

Раніше Майк Помпео заявив, що Державний департамент США продовжить надавати Україні допомогу в боротьбі з корупцією. Він також заявив, що пишається наданням Україні летального озброєння.

"Президент Трамп не раз і не два, а три рази надав Україні кошти, якими вони можуть захистити себе від російської агресії в Донбасі. Ми цим пишаємося, ми думаємо, в цьому є сенс - для свободи, для Європи, для миру і суверенітету України", - сказав він.