Головна Новини Світ США У США оприлюднили нові документи «українського кейсу» Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

У США оприлюднили нові документи «українського кейсу» Білого дому

Документи показують активність Білого дому після публікації про затримку допомоги Україні в ЗМІ

22 січня 2020, 18:34 comments1673
Поділіться публікацією:
У США оприлюднили нові документи «українського кейсу» Білого дому

Адміністрація президента США оприлюднила документи Адміністративно-бюджетного управління Білого дому, які стосуються затримки військової допомоги Україні. Публікації документів домоглася правозахисна організація American Oversight в рамках закону про свободу інформації.

Правозахисники опублікували 192 сторінки документів, у тому числі і листування чиновників, на своєму сайті. Також оприлюднені та електронні листи в. о. директора Адміністративно-бюджетного управління Рассела Вута та заступника директора управління з питань національної безпеки Майкла Даффі. Один з листів Даффі датований 25 липня 2019 року. Саме в цей день відбулася розмова президентів США і України Дональда Трампа та Володимира Зеленського, публікації стенограми якої призвела до початку процедури імпічменту Трампа. Зазначається, що саме Даффі і Вут були "ключовими" особами в питанні заморожування військової допомоги Україні.

Крім того, з документів видна підвищена активність чиновників управління після публікації статті у виданні "Washington Examiner" щодо військової допомоги Україні.

"Адвокати президента Трампа в Сенаті у вівторок стверджували, що документи є абсолютно непотрібними для судового процесу про імпічмент, але документи не підтверджують цю позицію... Громадськість тепер може побачити ще більше доказів корупційної схеми президента, яка розгорнулася в режимі реального часу", — сказав виконавчий директор American Oversight Остін Еверс.

За його словами, обсяг матеріалів, в тому числі і секретних, говорить про масштабні спроби Адміністрації президента приховати документи від Сенату, Палати представників і громадян країни.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 21 січня в Сенаті США почалося розслідування в рамках процедури імпічменту. Розгляд питання про імпічмент пройде в прискореному режимі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!