ДУМКИ

Іван Ліптуга : Фешн-хітом курортного сезону буде засмага обличчя з білою плямою від маски!

18-05-2020 11:05

2

Іван Ліптуга

президент Національної туристичної організації України

Президент Національної туристичної організації України (НТОУ) Іван Ліптуга спрогнозував для видання «Коментарі» ситуацію з відкриттям пляжів у нашій країні

Влада Греції у рамках поступового ослаблення жорстких карантинних заходів дозволила відкрити (за певних умов) понад 500 пляжів по всій країні. Раніше влада Єгипту дозволила відкривати готелі для внутрішніх туристів за умови заповнення не більше ніж на 25% до кінця травня. В Україні МОЗ також має намір відкрити пляжі. Коли і як запрацюють внутрішні морські курорти в Україні, розповів Іван Ліптуга:

"На сьогоднішній день ніхто не знає, коли будуть офіційно дозволені до відкриття пляжі. В плані уряду ні в одному етапі пляжі не фігурують.

Повноцінний пляжний сезон, в будь-якому випадку, починається не раніше середини червня. В Одесі, наприклад, у звичайний рік до 1 липня пляжі напівпорожні, так як все ще складають іспити і святкують випускні. Та й погода в червні ще недостатньо спекотна, вода не встигає нагрітися в морі.

На мій погляд, пляжний сезон розпочнеться традиційно ближче до липня. А до цього часу вже повинні будуть зняти всі карантинні обмеження.

Що стосується нововведень, можливо, встановлять певну дистанцію між шезлонгами. Сьогодні МОЗ озвучив рекомендації: дотримуватися дистанцію від інших людей (не менше двох метрів), правила особистої гігієни, обов'язкова маска для обличчя.

За основними правилами, на один шезлонг повинно бути відведено 6 метрів. Традиційно шезлонги стоять парами – і між ними один метр. Ну, тепер розтягнутий до двох... Буде більше повітря.

До речі, в Єгипті, на Кіпрі, в Греції, Франції, Італії так завжди і стоять шезлонги. По одному – і на пристойній відстані один від одного.

НТОУ всім рекомендує дотримуватися в роботі пляжів міжнародного стандарту ISO 13009. Якщо пляж дотримується норм цього стандарту у всьому, то це – зразковий пляж. Навіть більше зразковий, ніж так звані пляжі з Блакитним прапором.

А з приводу масок на пляжі, я думаю що фешн-хітом курортного сезону буде засмага особи з білою плямою від маски!"



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!