ДУМКИ

Михайло Фоменко : Зроблений позитивний крок для КПВВ у донбаській лінії розмежування і на адмінкордоні з Кримом

20-05-2020 11:05

0

Михайло Фоменко

юрист-аналітик ОО «Донбасс SOS»

Юрист-аналітик ГО «Донбас SOS» Михайло Фоменко прокоментував порталу «Коментарі» заяву віце-прем'єра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова про створення державного підприємства «Реінтеграція та відновлення» для управління контрольними пунктами в'їзду-виїзду (КПВВ) у донбаської лінії розмежування і адмінкордоні з Кримом

"Визначення структури, на чий баланс буде віднесена інфраструктура КПВВ – одне з проблемних питань, з якими працювали правозахисні організації. Це пов'язано з неузгодженістю правового статусу КПВВ. Для повноцінної роботи пунктів пропуску важливо було визначити, який орган повинен здійснювати їх функціонування.

Раніше неодноразово виникали проблеми з правовим регулюванням об'єктів КПВВ і передачею їх на баланс конкретному власнику (наскільки я пам'ятаю, вони не є капітальними спорудами). Не вдавалося чітко визначити уповноважену особу, яка буде нести за них відповідальність, здійснювати їх обслуговування, надавати послуги енерго, водопостачання, водовідведення і т. д.

Так що створення такої структури, про яку говорить Олексій Резніков, можна сприймати як позитивний крок. Проте поки немає ніякої конкретики, так що робити остаточні висновки – передчасно".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!