ДУМКИ

Дмитро Снєгирьов : Росія не понесла реального покарання за свої агресивні дії проти України

21-05-2020 10:05

0

Дмитро Снєгирьов

співголова Громадської ініціативи "Права Справа", історик, юрист

Україна до 22 травня подасть у Міжнародний трибунал з морського права ООН Меморандум у справі про захоплення моряків і кораблів у Чорному морі в листопаді 2018 року. Частиною позову є обґрунтування компенсації з боку РФ матеріальної та моральної шкоди нашим морякам. Співголова Громадської ініціативи "Права Справа", історик, юрист Дмитро Снєгирьов висловив виданню «Коментарі» думку, що навряд чи вдасться змусити Росію «платити за рахунками».

"Давайте будемо реалістами – залучити Росію до відповідальності фактично нереально. Принаймні, в нинішніх умовах. Навіть розгляд трагедії з знищенням малазійського Боїнга над Донбасом влітку 2014 року (загинуло майже 300 осіб, у справі явно видний російський слід) не проходить у рамках Міжнародного трибуналу. Судовий розгляд веде місцевий суд Нідерландів в окремо взятому місті... Це точно не ті рамки, які дозволяють говорити, що проти РФ можуть бути прийняті серйозні заходи. Хоч привід був вагомим...

Затягування з розслідуванням, відмова від створення Міжнародного трибуналу по "справі Боїнга", заплющення очей на дії росіян у Криму та на Донбасі – все це говорить, що Захід не готовий до прямої конфронтації з РФ. І навіть режим санкцій – не той, який серйозно впливав би на стагнаційні процеси в країні-агресорі. Це скоріше стримуючі рамки.

Все вищевикладене підтверджує, що сподіватися на прийняття позитивних рішень за позовами України проти Росії ми можемо лише з дуже обережним оптимізмом.

На жаль, Росія поки не зазнала реального покарання за свої агресивні дії проти України. І не факт, що зазнає.

Для того, щоб це сталося, потрібна політична воля. Вона відсутня зараз у країн Заходу, в тому числі – у наших європейських партнерів. Більше того – все частіше звучать заяви про пом'якшення (а то й скасування) і без того далеко не жорсткого режиму санкцій".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!