ДУМКИ

Максим Маньковський : Найпростіше прорахунки в кадровій політиці списати на відсутність професійних кадрів

22-05-2020 11:05

0

Максим Маньковський

політичний аналітик

Екс-голова Державної митної служби Максим Нефьодов, звільнений розпорядженням Кабміну від 24 квітня, просить Окружний адміністративний суд міста Києва відновити його на посаді. Політичний аналітик Максим Маньковський висловив виданню «Коментарі» думку щодо триваючого конфлікту президента Зеленського з недавніми «новими обличчями»

"Під час своєї прес-конференції за підсумками року на посаді президента Володимир Зеленський сказав про кадровий голод у країні. Немає у нас ніякого кадрового голоду! Є шалений опір системи. Але цього варто було очікувати.

Звичайно, простіше всього прорахунки в кадровій політиці списати на відсутність професійних кадрів. Це - все більше питання до оточення, яке підбирає і пропонує кандидатів на різні державні посади – і замість ретельного аналізу і висновків, вкладає в уста президента такі тези.

Яскравим прикладом цього є кейс Максима Нефьодова, який переміг у конкурсі на посаду глави нової Державної митної служби в червні 2019 року. Важко сказати, чим він там переконав конкурсну комісію – своєю програмою, або була якась інша мотивація. Але за майже рік роботи на цій посаді він запам'ятався не професійною роботою, а лише своїм "тусовочним" життям.

Зараз дуже модна теза про нову, молодому людину - не з системи. Але до цього всього треба хоча б має розуміти, як працює певний державний орган, який ця людина збирається очолювати, щоб потім його реформувати. Замість цього – поверхневі знання та великі амбіції, незрозуміло чим підкріплені.

А зараз, навіть якщо рішення Окружного адмінсуду міста Києва буде на користь Нефьодова, він навряд чи зможе повернутися до обов'язків керівника митної служби. Але піар, публічні перепалки, в будь-якому випадку, підуть на користь Нефьодову-політику. А це і є, на мій погляд, основною метою цієї кампанії".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!