ДУМКИ

Руслан Рыгованов : Дещо про окупований Донбас, гру з громадянством та лукаву владу

25-05-2020 13:05

0

Руслан Рыгованов

кризовий керуючий, експерт з питань ОРДЛО

Кризовий керуючий, експерт з питань ОРДЛО Руслан Ригованов прокоментував порталу «Коментарі» заяву віце-прем'єр міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова. Той запевняє, що якщо після реінтеграції Донбасу громадяни приховають наявність російського паспорта і будуть обрані органи місцевої влади, з часом це з'ясується – і вони будуть позбавлені мандата депутата місцевої, сільської ради або міського голови

"Пан Резніков лукавить. У нього дуже хороша єзуїтська школа. Яким чином можна позбавити мандата? Жодного нормативного документа, який дозволяє це зробити, не існує, більше того - навіть не розглядається.

Питання передвиборчого дна або дня?

Закон про колаборацію буде прийнятий? Чи ні?

Адже питання не тільки і не стільки в наявності паспорта іншої держави, нехай і держави агресора. Головне питання – у відповідальності людей, які безпосередньо працювали на ворога.

Далі, давайте відверто. На сьогодні база ідентифікації громадян України і Росії глобалізована. Як мінімум, пенсії люди отримують в Україні – російські, в Росії – українські. Договори не розірвані, є й інші загальні бази, і механізми. Встановити наявність паспорта до виборів, в принципі, не складно.

Брехня вищого рівня управління державою ставить нас на поріг внутрішніх проблем в довгостроковому періоді, ставить під загрозу суверенітет держави.

Якщо говорити про можливість обліку фактора подвійного громадянства в Законі, який готує Офіс президента, в принципі досить легко вирішити ситуацію: просто заборонити особам з подвійним громадянством бути обраними. А в разі приховування факту – нести кримінальну відповідальність, при цьому зберігши можливість роботи, в тому числі, в ролі державних менеджерів, найманих працівників. Тоді пропаде конфлікт інтересів. Адже сенс виборних органів представницької демократії – це делегування своїх прав і обов'язків вибраним представникам громадян. От і все.

Коли високопосадовці почнуть говорити правду і діяти в інтересах усіх громадян України, тоді почнемо змінювати ситуацію. А інакше так і будемо борсатися в болоті, опускаючись все нижче".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!