ДУМКИ

Віктор Таран : В Україні потрібно змінювати ставлення до держуправління, а не закон про люстрацію

25-05-2020 16:05

0

Віктор Таран

політичний експерт

Міністерство юстиції України пропонує створити комісію для перевірки законності люстрації. Комісія буде вирішувати, чи законно чиновники потрапили під масштабне «очищення влади». Політолог Віктор Таран висловив виданню "Коментарі" думку щодо цієї пропозиції

"Ідея перегляду закону про люстрацію – не нова. Фактично з першого дня приходу Зеленського до влади, його оточення періодично закидає в інформаційний простір тези, що цей закон потрібно переглядати. Незважаючи на те, що вони вже не раз натикалися на гострий опір цієї ідеї, останні події показують, що президент морально готовий розглянути варіант, принаймні, ослаблення частини закону.

Зрозуміло, що це пов'язано з колосальним кадровим голодом, що не дозволяє Зеленському ефективно керувати державою. Але справа в тому, що навіть при скасуванні цього закону або його ослабленні – це не вирішить проблему з кадрами.

З моєї точки зору, проблема не в тому, що в Україні немає професіоналів, а в тому, що професіонали не хочуть працювати з Зеленським, який грає без правил. Саме тому з Зеленським ніхто не хоче грати в довгу. Він не використовує в держуправлінні стратегій, не будує довгострокових планів. Шостий президент керується виключно емоціями, рейтингами. І якщо щось десь не виходить, він жертвує людьми з уряду або іншими держчиновниками, "вішаючи на них всіх собак".

Розуміючи це, люди з серйозною репутацією не йдуть у владу. Зате йдуть рвачі – ті, хто хоче пару місяців попрацювати, урвати свій шмат – і піти. Так що в Україні потрібно змінювати ставлення до держуправління, а не закон про люстрацію".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!