ДУМКИ

Денис Красніков : Українській владі потрібно не вивіски міняти, а наповнювати реформи реальним змістом

26-05-2020 11:05

0

Денис Красніков

віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що є ідея про виділення з Міністерства економіки аграрного спрямування в окреме міністерство, а також - про посилення в Кабміні промислового блоку. Віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців Денис Красніков висловив виданню «Коментарі» думку щодо цих планів

"Питання про створення посади віце-прем'єра з питань промисловості або ж зама в Мінекономіки з питань промисловості обговорюється давно як у виконавчій владі, так і при слуханні в парламентських комітетах.

Я розцінюю це як однозначно важливий напрямок роботи, за яким існує, на жаль, провал вже не в першому українському уряді.  Поки відбувається таке нерозуміння цього напрямку, ми продовжуємо втрачати ринки збуту, в країні триває деіндустріалізація, губляться висококваліфіковані робочі місця, люди їдуть у пошуках свого застосування за кордон.

Я був з самого спочатку проти об'єднання міністерств економіки та сільського господарства.  Така псевдореформа ні до чого доброго не могла привести, лише показуючи недосвідченість і відірваність від життя її натхненників.

Можна затівати нову зміну вивісок і знову розповідати про це, як про чергове досягнення.  Але важливим є наповнення реформ.  Чи буде фермеру вигідно вирощувати на землі, збільшувати поголів'я худоби, чи є умови для залучення внутрішнього і зовнішнього капіталу, стимули впроваджувати нові технології і розвивати переробку, відкриті чи ні ринки для експорту нашої продукції.  Ось в чому основне питання".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!