ДУМКИ

Олександр Теплюк : Якщо Зеленський виставить слабку кандидатуру в «виборчий ринг» Києва, це буде означати, що столицю «злили» під Кличка

26-05-2020 15:05

0

Олександр Теплюк

політтехнолог

Політтехнолог, експерт Українського інституту політики Олександр Теплюк проаналізував для видання «Коментарі» ситуацію з «битвою за Київ», що набирає обертів у світлі прийдешніх місцевих виборів

"Відповідно до Конституції України в жовтні місяці 2020 року, мають відбутися вибори депутатів місцевих скликань, сільських і міських голів, а також об'єднаних громад.

Як гриби після дощу, почали з'являтися соціологічні опитування з рейтингами політичних сил, кандидатів та інших потенційних учасників.

Місто Київ як столиця і плацдарм для президентської кампанії є одним з лідерів – як за публічними, так і за не публічними опитуваннями. Причина такого ажіотажу також в бажанні багатьох "приміряти" крісло голови столиці. І, природно, отримати доступ до міського бюджету.

Починаючи з перемоги "Зе-команди" на виборах у Верховну Раду, як у вузьких, так і у публічних колах йшла розмова про дострокові вибори в столиці – і заміні Віталія Кличка. Але вони так і не відбулися, так як не знайшлося в новій команді "гідної" кандидатури, яка могла б нокаутувати колишнього чемпіона світу з боксу.

"Зелені" неодноразово вкидали в інформаційний простір різних кандидатів, від Ткаченка до Кошового. Але кияни виявляли дуже слабкий інтерес, якщо не байдужість, до таких вбросів.

В опитуваннях фігурували і самостійні кандидати, такі як Пальчевський. Однак і їх рейтинг також низький для перемоги в цій кампанії.

Більшість політичних сил на сьогодні навіть не оголошують своїх кандидатів, так як розуміють, що основне протистояння відбудеться між Кличком і "Зе-командою".

Єдиний сюрприз, який може нас очікувати, – кого виставить Зеленський у "виборчий ринг" міста Києва. Якщо ми побачимо слабку кандидатуру, це буде означати, що Київ "злили" під Кличко. Якщо сильну – нас чекає гаряча осінь.

Хотілося б розбавити цей майбутній "підкилимовий договірняк" Ляшко, Савченко і Тягнибоком. Але, думаю, їх покровителі не захочуть фінансувати це безперспективне для них дійство".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!