ДУМКИ

Катерина Одарченко : Плюси і мінуси параду Перемоги, який хочуть провести в Москві

27-05-2020 08:05

0

Катерина Одарченко

політтехнолог

Політтехнолог, партнер SIC Group, голова Інституту демократії і розвитку "PolitA", представник IGAPA Катерина Одарченко проаналізувала для видання «Коментарі» рішення російської влади провести парад Перемоги 24 червня

Президент Російської Федерації Володимир Путін оголосив, що парад на честь 75-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні, що не відбувся 9 травня, пройде 24 червня (як і в 1945-му), повідомив сайт Кремля. "Ризики для всіх його учасників повинні бути зведені до мінімуму, а краще – виключені", – заявив керівник РФ. Що стосується акції "Безсмертний полк", то вона, так само як військово-морський парад, заплановані на 26 липня – День ВМФ РФ.

Політтехнолог Катерина Одарченко оцінила ці рішення Путіна:

"Карантинні заходи, економіка, що слабшає, падіння рубля, нафтова криза – все це може привести до падіння рейтингу Путіна.

А тому Кремлю важливо показати, що центральна влада сильна. Тим більше, коли попереду – внесення змін до Конституції, що дарують Путіну фактично нескінченну владу. І тут важливі певні сакральні заходи. А що може бути більш сакрально, ніж пострадянський міф, який формує РФ, в тому числі за допомогою такого роду парадів, переписування історії, присвоєння собі спільних перемог?

Мінуси ситуації – можливість масового зараження вірусом, новий сплеск захворюваності.

Плюси – тільки репутаційні, для Путіна... У росіян є трансцендентальне ототожнення себе з сильною державою. І влада на цьому постійно грає".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!