ДУМКИ

Адріан Пантюхов : Друга карантинна хвиля – це найгірший сценарій з можливих

02-06-2020 10:06

0

Адріан Пантюхов

економічний експерт В Ukraine Economic Outlook

Остаточне зняття «карантинних кайданів», в яких Україна опинилася через пандемію коронавірусу, заплановано на кінець червня. Але якщо нас накриє друга карантинна хвиля, будуть величезні проблеми, запевняє видання «Коментарі» економічний експерт в Ukraine Economic Outlook Адріан Пантюхов

"Період залишкової турбулентності і завихрень в економічному світі з причини карантинного локдауна (від англійського lockdown, що в даному контексті означає "сувора ізоляція" – прим. ред.) триватиме до кінця року, коли стануть відомі остаточні статистичні дані втрат з приводу пандемії. І коли з'ясується чи досить суворо карантинні заходи припинили поширення коронавіруса для того, щоб уникнути другої хвилі восени-взимку з відкриттям кордонів.

Україна відносно безпроблемно проходить першу хвилю коронавіруса. Карантинний локдаун ми пройшли без жахливої кількості смертей, що спостерігалося в Європі та Штатах. 

Але друга хвиля карантинного локдауна, яку пророкують багато експертів, – це найгірший сценарій з можливих. При недотриманні соціальної дистанції та інших правил карантину існує ймовірність повторного сплеску захворювань. На жаль, бізнес, якому більш-менш вистачило ресурсів подолати період економічної кризи в березні - квітні, не встигне накопичити запаси для повторного локдауна за кілька місяців роботи при повільно поновлюваному попиті.

Друга хвиля серйозніше позначиться на крихкій економічній рівновазі України, незважаючи на очікуваний позитивний приплив валюти від агроекспорту в липні-серпні, і стабілізаційну подушку золотовалютних резервів, підкріплюваних прогнозованими траншами фінансових організацій і ЄС".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!