ДУМКИ

Всеволод Степанюк : МВФ висунув Україні додаткові умови, які не можна виконувати

03-06-2020 11:06

0

Всеволод Степанюк

експерт з питань політики та економіки

На цьому тижні, 5 червня, Міжнародний валютний фонд повинен схвалити нову кредитну програму для України на 5 млрд доларів. Експерт з питань політики і економіки Всеволод Степанюк висловив виданню «Коментарі» думку, що виконання всіх умов меморандуму веде до фактичної ліквідації незалежності нашої країни

"Як я і прогнозував раніше, влада України за продаж землі та банківської системи отримає тільки перший транш кредиту МВФ за програмою stand-by у розмірі лише якихось 1,9 млрд. доларів. Для отримання решти суми кредиту - 3,1 млрд. доларів - МВФ висунув додаткові умови.

Якщо перекласти з МВФовської мови на нормальну, то наша влада взяла на себе такі зобов'язання: внести зміни в закон про продаж землі на догоду великим корпораціям; продовжувати закривати школи і збільшувати навантаження на вчителів, при цьому зменшуючи фінансування освіти і погіршуючи освітні програми; продовжити руйнування залишків медицини в Україні; погіршити пенсійне забезпечення громадян та не допускати прийняття законів, що збільшують пенсії; посилити податковий і адміністративний тиск на бізнес і громадян в Україні; продати частину державних банків та їх часток західному капіталу; посилити боротьбу з боржниками за комунальні послуги.

Але всього цього їм мало... Для гарантії того, що ці руйнівні дії влади не будуть гальмуватися судами, в меморандумі практично висунуто вимогу про участь експертів від МВФ у призначенні та звільненні суддів в Україні.

Виконання цього меморандуму веде до фактичної ліквідації незалежності нашої країни. Тому, думаю, що вся співпраця обмежиться 1,9 млрд. доларів кредиту.

...Цікаво, яку "відкатну" частину такого "співробітництва" отримує наша влада?"



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!