ДУМКИ

Євген Колішевський : Карантин посилив в Україні важливу для екології проблему

05-06-2020 11:06

0

Євген Колішевський

виконавчий директор в Громадській екологічної організації "Голос Природи"

Сьогодні, 5 червня, відзначається Всесвітній день навколишнього середовища. Виконавчий директор громадської екологічної організації "Голос Природи" Євген Колішевський розповів виданню «Коментарі» про еко-небезпеку, яку активізували в Україні карантинні заходи

"В Україні в період карантину, введеного через пандемію коронавируса, активізувалися (і продовжують тиск) компанії, які просувають технології сміттєспалювання. І це – дуже небезпечно.

Зараз в країні відзначається різкий сплеск накопичення медичних і побутових відходів, пов'язаних з масовим використанням одноразових масок, рукавичок, поліетиленової упаковки та іншої продукції. Ці відходи погано розкладаються в навколишньому середовищі і, швидше за все, не переробляються.

Через відсутність в переважній кількості населених пунктів системи роздільного збору відходів, медичні маски і рукавички змішуються з іншими відходами, що не зовсім правильно.

Ситуацією намагаються скористатися компанії, які просувають сміттєспалювання. Наше Кам'янське в цьому плані – яскравий приклад. У нас одна з компаній хоче побудувати сміттєспалювальну установку прямо в межах міста. Використовуючи карантинні обмеження, була спроба провести слухання з метою отримання позитивної оцінки і згоди місцевих жителів.

Між тим, сміттєспалювання не вирішує проблему накопичення відходів, а навпаки, створює нові – більш небезпечні і важко ідентифіковані".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!