ДУМКИ

Олег Петровець : Президентська партія буде намагатися підвищити рейтинг електоральної довіри на Сході

09-06-2020 08:06

0

Олег Петровець

політичний експерт

Політичний експерт Олег Петровець спрогнозував для видання «Коментарі», як до місцевих виборів, запланованих в Україні на осінь, можуть змінитися правила цієї політичної гри

"По-перше, вже зараз, згідно з опублікованими рейтингами, ми маємо уявлення про те, у кого лідируючі позиції на майбутніх виборах. І саме ті політики, які перемагають у рейтингах, будуть зацікавлені в законодавчих змінах і ускладненні правил місцевих виборів, щоб вдарити по конкурентам і зміцнити свої позиції.

Приклад – запропоновані Корнієнко (перший заступник голови фракції "Слуга народу", глава однойменної партії Олександр Корнієнко – ред.) зміни до Виборчого Кодексу: необхідність для партій брати участь у виборах на 2/3 округів країни і встановлення виборчого бар'єру в 5%.

Так лідерська партія намагається "відсіяти" ті партії, які мають високу підтримку на місцевому рівні, але не наберуть достатню кількість голосів в інших округах.

По-друге, з огляду на те, що вибори в ОРДЛО можуть пройти одночасно з виборами на материковій Україні, президентська партія буде намагатися "перетягнути на себе ковдру" і підвищити рейтинг електоральної довіри на Сході. Вже зараз в Раді активно піднімається питання змін в мовному законі.  І це може бути своєрідним реверансом жителям Сходу".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!