ДУМКИ

Євгенія Колесник : Нульове декларування зіграє на руку і президенту Зеленському, і суспільству в цілому

12-06-2020 16:06

0

Євгенія Колесник

політичний експерт

Політичний експерт Євгенія Колесник висловила виданню «Коментарі» думку щодо «нульового декларування», яке можуть ввести в Україні вже в цьому році

"Я вважаю, що "нульове декларування" – дуже важлива річ, яка, безумовно, повинна бути в нашій державі. Паралельно є сенс використовувати дані про витрати та доходи фізичної особи.

Це дійсно вплинуло б на боротьбу з корупцією.

Нагадаю, що в перспективі "нульове декларування" дає можливість в подальшому не доводити походження коштів, наявних на момент "точки відліку". Лише того, що накопичилося після, коли буде активно вестися видаткова і дохідна складова.

Правда, цю реформу було б раціональніше проводити паралельно з люстрацією і зміною державної влади як такої.

Прийняття "нульового декларування" зіграє на руку і самому президенту Зеленському, і суспільству в цілому. Це реальна можливість навчити або ж змусити відповідати перед суспільством політиків і бізнесменів, які годуються засобами "з конвертів".

На жаль, у нашій державі немає стабільної ситуації, тому немає чіткої позиції щодо податків. Сьогодні існують два настрої: люди, які самі мають "певний дохід" і відстоюють ідею того, що терміни закінчилися і вже немає сенсу про це говорити. І ті, хто стоїть за справедливість і проти держслужбовців, які "не чисті на руку перед державою".

Щодо декларування в цілому: ми вже помічаємо, що е-декларування не впоралося зі своїм головним завданням. У деклараціях ми бачимо уявні і космічні цифри.

А тому дуже важливо зараз прийняти єдині правила, які будуть обов'язковими для виконання всіма. Це, по суті, можливість почати все з чистого аркуша, особливо після карантину, коли відсоток капіталу в більшості населення скоротився".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!