ДУМКИ

Павло Григораш : Для того, щоб турист полетів на відпочинок, йому потрібно розуміти ряд важливих моментів

15-06-2020 16:06

0

Павло Григораш

виконавчий директор Української Асоціації турагенцій

З 15 червня в Україні відновлена робота всіх 15 пунктів пропуску для повітряного сполучення, відкрита админграница з Кримом і т. д. Виконавчий директор Української Асоціації турагентств Павло Григораш оцінив для видання «Коментарі» заходи, прийняті урядом для підтримки туристичної галузі

"На жаль, оцінювати нічого. Сфера, що забезпечує відпочинком 2,5 мільйона українських туристів і створює тисячі робочих місць, підтримки не одержала.

Але навіть якщо винести за дужки фінансову допомогу, ось вам свіжий приклад: пункти пропуску відкрилися з 15 червня, а інформації щодо карантинних та інших заходів просто немає. Дані про поділ на "червону" і "зелену" зони країн з розрахунку кількості активних випадків коронавирусной хвороби COVID-19, з'явилися тільки в кінці минулого тижня. А офіційне повідомлення на сайті МОЗ, на яке дійсно можна спиратися, – лише 15 червня. Тобто, той, хто планував летіти першим рейсом 15/06, не знав, чого очікувати. Тому і авіакомпанії, і туроператори і турагенти обережні – в очікуванні чітких правил гри.

Для того, щоб турист полетів на відпочинок, йому потрібно, як мінімум, розуміти, що:

– країна призначення готова прийняти його без істотних незручностей (самоізоляція, карантин або інші подібні умови);

– готелі відкриті і безпечні завдяки вжитим заходам соціального дистанціювання та дезінфекції;

– у разі виявлення хвороби на відпочинку, страхова компанія покриє витрати;

– не буде проблем при поверненні в Україну (той же карантин/самоізоляція).

Таких питань, насправді, багато – і ми дуже сподіваємося отримати відповіді на них як можна швидше. Без цього відновлення галузі буде ще довшим".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!