ДУМКИ

Георгій Кухалейшвілі : Північнокорейська провокація нагадує акт відчаю

17-06-2020 08:06

1

Георгій Кухалейшвілі

політолог-міжнародник

Північна Корея (КНДР) підірвала на кордоні з Південною Кореєю офіс зв'язку і попередила, що може ввести в демілітаризовану зону своїх військових. Політолог-міжнародник Георгій Кухалейшвілі спрогнозував для видання «Коментарі», чи варто очікувати ескалації конфлікту

"Відновлення повномасштабних військових дій між Північною і Південною Кореєю не буде. Дана провокація (нібито у відповідь на те, що групи перебіжчиків відправляють в КНДР листівки з критикою політики Пхеньяна – ред.) розрахована на вирішення інших завдань. За допомогою даної провокації верховний керівник КНДР Кім Чен Ин (також активно діє його сестра Кім Е Чжон, з вуст якої звучать різкі заяви і погрози – ред.) розраховує привернути увагу США і нарешті домогтися пом'якшення санкцій, продовження переговорів з денуклеаризації.

На тлі пандемії коронавіруса і заворушень, що потрясають США, в адміністрації Трампа відклали корейське питання в довгий ящик. Дональд Трамп так і не провів третій саміт з Кім Чен Ином, на якому той бажає домогтися від США поступок. Під час попереднього саміту в Ханої в лютому 2019 р. північнокорейський лідер відмовився повністю передати ядерну зброю США і попросив скасувати на санкції – в замін на закриття кількох полігонів і припинення ядерних і ракетних випробувань. Однак, навіть відновлення систематичних запусків ракет малої дальності з літа минулого року не вплинули на зговірливість американців. Тому вирішили влаштувати провокацію, що з ряду вон виходить.

Вибух вузла зв'язку розрахований на залучення уваги Південної Кореї. В умовах пандемії коронавіруса скоротилася торгівля Північної Кореї з Китаєм. Тому Кім Чен Ин хоче змусити президента Південної Кореї – Мун Чже Іна – почати реалізацію інвестпроектів в КНДР заради умиротворення північного сусіда.

Провокація нагадує акт відчаю. Північнокорейську проблему затьмарив коронавірус – і Кім Чен Ин це розуміє".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!