ДУМКИ

Богдан Бондаренко : Чи бажають "з'їсти" антикорупційного прокурора Холодницкого

17-06-2020 10:06

0

Богдан Бондаренко

експерт з конституційного права

Експерт з конституційного права Богдан Бондаренко прокоментував виданню «Коментарі» відкриття кадровою комісією Офісу генерального прокурора України дисциплінарного провадження проти заступника генпрокурора – голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницкого

Про відкриття провадження на підставі скарги від керівника Генеральної інспекції Сергія Лисаченко повідомив сам Назар Холодницький. І підкреслив, що документ про його нібито проступок має гриф "Для службового користування", тому він не знає про його зміст. Сьогодні, 17 червня, повинно відбутися засідання кадрової комісії, на якому буде розглядатися клопотання про відсторонення Холодницького від займаної посади до завершення дисциплінарного провадження.

Ось, що думає з цього приводу експерт з конституційного права Богдан Бондаренко:

"Відкриття дисциплінарного провадження кадрової комісією Офісу генпрокурора нічого не значить. Вже не перший раз на Холодницького відкривають подібні виробництва. І раніше йому вдалося вийти сухим з води...

Враховуючи той факт, що у Холодницького восени закінчується повноваження, я не думаю, що стоїть завдання "з'їсти" його достроково. Скоріше, мова буде йти про те, щоб отримати можливість простіше призначити на цю посаду сторонню людину, що не має відношення до САП. Людину не з середини антикоррпционной прокуратури.

Виходячи з цього – і відбуваються розбирання навколо самого Холодницкого. Плюс – треба розуміти, що це теж одна з частин великої боротьби між органами правопорядку".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!