ДУМКИ

Всеволод Степанюк : До протестів через карантин влада не готова і боїться їх

19-06-2020 08:06

0

Всеволод Степанюк

експерт з питань політики та економіки

Експерт з питань політики і економіки Всеволод Степанюк, коментуючи нашому виданню продовження адаптивного карантину в Україні з можливим посиленням його, зазначив, що до обмежувальних заходів ставиться вкрай негативно

"Уряд заганяє людей по домівках, при цьому практично нічого не роблячи для забезпечення лікування хворих, сподіваючись більше на гуманітарну допомогу і рекомендації ВООЗ, що дискредитувала себе.

Що заважає на станціях метро повісити ультрафіолетові лампи, для зменшення можливого вірусу в повітрі, якщо вони так дбають про громадян? Чому уряд не закуповує потрібного обладнання для наших інститутів, на яких можна створити вакцину? Адже до американської, як і до китайської, довіра у громадян – мінімальна.

Українська влада використовує карантин для досягнення своїх політичних цілей, а не для захисту громадян. При цьому добиваючи і так кризову економіку країни.

До протестів влада явно не готова і боїться їх. Але, схоже, вона не розуміє, що продовження, а тим більше посилення карантину, може викликати бунти сильніші, ніж у США. Адже українцям реально може бути нічого їсти – і нічим платити за проживання...

Вірус виявився зовсім не таким страшним, як каже державна пропаганда. І тому, краще щоб більшість людей перехворіла влітку, коли є сонце, вітаміни і тепло, а не переносити пік захворювання на зиму. Збільшення ж статистики за кількістю хворих (весь цей тиждень нам демонструють "антирекорди") пов'язано тільки з одним фактором – збільшенням кількості тестованих. Взаємозв'язок наближається до 100%, тобто поширення вірусу майже не залежить від карантинних заходів".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!