ДУМКИ

Дмитро Йовдій : Поки судова і правоохоронна система України не запрацює на захист бізнесу, рейдерство буде процвітати

19-06-2020 12:06

0

Дмитро Йовдій

адвокат, голова ГО " Антирейдерський центр»

Українські парламентарії заявили про готовність приєднатися до боротьби з рейдерством в Україні. Адвокат, голова ГО «Антирейдерський центр» Дмитро Йовдій висловив виданню «Коментарі» сумніви в ефективності допомоги з боку Верховної Ради

"На моїй пам'яті немає жодного випадку, коли створення парламентської комісії (будь то слідча або спеціальна) закінчилося б досягненням якогось конкретного позитивного результату.

У парламенту є прямі повноваження – приймати закони, в тому числі, спрямовані на боротьбу з рейдерством. Для цього не потрібні додаткові органи. Проте, за 10 місяців роботи нової Верховної Ради не зроблено нічого для поліпшення бізнес-клімату та залучення інвестицій в Україну.

Нам розповідають про "інвестиційних нянь", в той час як бізнес систематично страждає від репресій правоохоронних органів, які часто є рейдерським інструментом. Немає обвинувальних вироків ні для рейдерів, ні для посадових осіб, що покривають рейдерські захоплення.

Тому – поки судова і правоохоронна система України не запрацює на захист бізнесу, рейдерство буде процвітати. І ніякі додаткові органи тут не допоможуть".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!