ДУМКИ

Борис Тизенгаузен : Путіну потрібна формальна легалізація себе як вічного правителя

22-06-2020 15:06

0

Борис Тизенгаузен

політтехнолог

У РФ 1 липня голосуватимуть за зміни до Конституції (суть – «обнулення» президентських термінів Путіна). Ділянки для голосування відкриють і в анексованому Криму. А окупаційна адміністрація Донбасу заявила про плани забезпечити "голосування" жителів ОРДЛО з російськими паспортами. Політтехнолог Борис Тизенгаузен проаналізував ситуацію для видання «Коментарі»

"Звичайно, голосування може бути визнано незаконним, тому що буде враховувати результати з окупованих і анексованих територій. Але ми ж знаємо, що РФ плювати хотіла на норми міжнародного права. Їх це не турбує. Будь-який райсуд там має право анулювати рішення будь-якого міжнародного суду. Адже був прийнятий закон про пріоритетність російського "правосуддя".

Путіну просто потрібна формальна легалізація себе як вічного правителя. Спочатку наївно думали, що він готується до передачі влади, а потім зрозуміли, що – нічого подібного. І здоров'я людей, які прийдуть на це "всеросійське голосування" в період епідемії, російську владу абсолютно не турбує. У цьому – вся її суть.

Всі кампанії по залученню росіян на ділянки – чисто формальні. Потрібний результат буде в будь-якому випадку намалюють. А піар кампанія на тлі рейтингу Путіна, що продовжує падіння, це лише спроба сунути росіянам пряник у вигляді "державності", "великої імперії" або будь-якої іншої фікції".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!