ДУМКИ

Віктор Каспрук : Навіть якщо б половина населення окупованого Донбасу була хвора, це б не зупинило паради

23-06-2020 09:06

0

Віктор Каспрук

політичний експерт

Незважаючи на зростання чисельності інфікованих коронавірусною пандемією, на окупованій частині Донбасу збираються провести 24 червня паради перемоги, перенесені з 9 травня через той самий коронавірус. Політолог, експерт з питань російської агресії Віктор Каспрук проаналізував ситуацію для порталу «Коментарі»

"Я впевнений, що турбота про людей стоїть у так званих "ДНР" і "ЛНР" на останньому місці. Для них головне – пропаганда, показати, як вони начебто "шанують пам'ять".

На окуповану частину Донбасу повернулася радянська ідеологія в її гіршому, спотвореному вигляді. Навіть якщо б половина населення там була хвора, це б не зупинило паради. Окупаційна влада просто копіює все, що роблять у Москві, показуює, що вірна "заповітам Путіна" і віддана його режиму.

Наслідки можуть бути цілком передбачувані. Коронавірус ніхто не відміняв, а в тому закритому анклаві, яким, по суті, є зараз створені РФ на Донбасі "квазіреспублики", його поширення може бути просто лавиноподібне.

Путінські пропагандисти, схоже, не розуміють, що такі акції можуть призвести до ще більшої ненависті населення окупованих територій, ніж було до цього. Особливо відчутно наплювацьке відношення до людей на тлі блокування КПВВ (лише 22 червня "ДНР" відкрила один з чотирьох – і то з масою умов, а єдиний пункт пропуску на Луганщині працює з величезними проблемами). Тобто, перетинати лінію розмежування фактично не можна, тому що епідемія. А для параду коронавірус – не перешкода. Виходить подвійна, потрійна або ще якась мораль.

Стратегічно всі ці паради навіть вигідні Києву, тому що черговий раз демонструють липову незалежність "республік", що танцюють під дудку Кремля. Адже ми розуміємо, що весь цей закритий бандустан, яким стала окупована частина Донбасу, потрібен Москві лише в пропагандистському плані, і в плані тиску на Київ. Ніяких інших дивідендів Кремлю ця розграбована Росією територія принести не може".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!