ДУМКИ

Антон Рудич : Щоб туризм в Україні став більш комфортним і безпечним, потрібна системна робота, а не чергова криза

25-06-2020 12:06

0

Антон Рудич

Віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина під час зустрічі з головою Державного агентства розвитку туризму Мар'яною Олеськів заявила, що необхідно зробити внутрішній туризм в Україні більш комфортним і безпечним. Своєю думкою з цього приводу з виданням «Коментарі» поділився президент Української асоціації туристичних агентств Антон Рудич

"Складно сперечатися з тим, що потрібно зробити туризм в Україні більш комфортним і безпечним. Як і з тим, що внутрішній туризм не є заміною зарубіжного. Як і з тим, що завдання комфорту і безпеки не вирішуються за тиждень, як не будуються за тиждень і стратегії. А саме тиждень, нагадаю, уряд давав місцевій владі для визначення "туристичних магнітів".

Насправді – потрібна системна робота, яка займе досить багато часу. Не тижнів. І навіть не місяців. Років...

Так що висловлювання про туризм тих чи інших членів уряду в якійсь мірі виглядають популістськими. Особливо зараз, коли пропонують відпочити в Україні на момент, коли цьому не сприяють ні епідемологічна ситуація (зростання інфікованих коронавірусом), ні кліматично-екологічна (повені на Закарпатті, розлив нафти в Одесі), ні якість відпочинку. Попит, враховуючи ціну-якість відпочинку в Україні, не завжди є навіть у наших громадян. Не кажучи вже про в'їздний туризм.

Епідемологічно складно щось прогнозувати. Статистика, яку озвучують, не вселяє довіри. Ми реально її не знаємо. Так само як те, як будуть дотримуватися готелі тих чи інших протоколів. На відміну від Заходу, у нас немає гарантії виконання приписів.

Щоб виправити ситуацію з комфортом, слід піднімати загальний рівень сервісу, включаючи той, що відноситься до компетенції держави – дороги і так далі. Слід залучати інвесторів, щоб їм було цікаво вкладати кошти в якісь наші заходи, довготривалі об'єкти (типу аквапарків). І все потрібно робити з урахуванням специфіки України, яка має короткий сезон (і він довше не стане), невисокі гори (і вони вище не стануть) і не найцікавіше море. Так що треба думати над тим, як залучати відпочиваючих. Може допомогти подієвий туризм. І це – справа держави, продумати відповідну стратегію".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!