ДУМКИ

Олександр Антонюк : СРСР - це вже історія, а роль політиків - генерувати нові смисли

26-06-2020 15:06

0

Олександр Антонюк

політичний експерт

Коментуючи недавні дані опитування, згідно з якими майже третина українців шкодує про розпад СРСР, міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що для об'єднання країни дуже важливий діалог. А дискутувати з цього приводу повинні вчені, а не політики... Своїми думками з цього приводу поділився з виданням «Коментарі» політичний експерт Олександр Антонюк

"Дійсно, в Україні, як у кожній країні, в громадян є різні настрої. Проте, по темі ностальгії за Радянським Союзом у певного відсотка громадян України, чесно кажучи не бачу взагалі предмету для дискусій. Адже СССР – це вже історія. Як, наприклад, Австро-Угорська чи Римська імперія.

Тут, скоріше, експертна дискусія може мати місце щодо вивчення і трактування тих чи інших подій, які мали місце або вплив на розвиток історії.

І в цьому контексті, я абсолютно розділяю і підтримую точку зору Олександра Владиславовича. Адже дослідження, вивчення та трактування – це роль науковців та профільних експертів. А роль політиків – це генерувати нові сенси, світогляди та перспективні плани, які мають розвивати суспільство в його прогресивному розвитку, та закладати підвалини для нових можливостей і перспектив. Як країни в цілому, так і кожного громадянина України – окремо".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!