ДУМКИ

Андрій Кривонос : Нас чекає мертвонароджений закон про гральний бізнес

30-06-2020 13:06

0

Андрій Кривонос

голова директорату Асоціації франчайзингу України, віце-президент Асоціації інвесторів в Україні

Сьогодні, 30 червня, Верховна Рада почала розглядати в другому читанні законопроект про гральний бізнес, до якого надійшло 3,5 тисячі правок. Глава Директорату Асоціації франчайзингу України, віце-президент Асоціації інвесторів в Україні Андрій Кривонос висловив виданню «Коментарі» думку, що врахувати всі аспекти в даному документі нереально

"Гральний бізнес вже давно перестав бути єдиним поняттям. І спроба зібрати все в одному законі призведе до спотворення бази регулювання в сфері підприємництва, що є зараз.

Навіть в термінах виникають перегини – "на території України", але регулювати збираємося онлайн операції.

Закон намагається стати кодексом про регулювання всіх аспектів, пов'язаних з гральним бізнесом – і ліцензії, і учасники ринку, і реклама, і вимоги до фінансової стабільності операторів, і уповноважений орган, і навіть самих гравців.

Такий підхід шкодить цілісності інших законів та інших нормативно-правових актів. Ще жодного разу в нашому праві не вдавалося створити замкнуту систему регулювання відносин в окремо взятій галузі.

В результаті, скільки б правок не внесли в проект закону перед попаданням в залу на остаточне затвердження, всі аспекти не врахувати. Якщо приймуть, ми будемо знаходитися в постійному ризику, що когось обмежили. З іншого боку, прийняття закону в такому вигляді створить можливості постійного пошуку рішень, як уникнути регулювання...

Нас чекає мертвонароджений закон про гральний бізнес".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!