ДУМКИ

Данило Богатирьов : Чому українських чиновників не притягнуть до відповідальності за спірні рішення під час боротьби з коронавірусом і кризою

01-07-2020 12:07

0

Данило Богатирьов

експерт Українського інституту політики

Політолог, експерт Українського інституту політики Данило Богатирьов висловив виданню «Коментарі» думку щодо ймовірності залучення до відповідальності тих чи інших чиновників за рішення, які вдарили по здоров'ю і добробуту українців під час корона-кризи

У Швеції, де під час пандемії діяли набагато м'якше карантинні заходи, ніж в інших країнах Європи, уряд створив комісію, яка має оцінити дії влади у боротьбі з коронавірусом. Вона, зокрема, проаналізує, як уряд, регіональна влада та державні агентства реагували на поширення в країні захворювання, а також порівняти ситуацію в Швеції з положенням "релевантних" країнах.

Політолог, експерт Українського інституту політики Данило Богатирьов оцінив ймовірність створення подібної комісії в Україні, а також можливість притягнення до відповідальності чиновників за ті чи інші рішення під час корона-кризи:

"Ймовірність залучення кого-небудь з чиновників до відповідальності – нульова.

По-перше, це традиційна для України практика. У нас навіть за явні корупційні злочини чиновників не карають. Навіть тих, кого спіймали "на гарячому".

А по-друге, в даному разі є ще й фактор невизначеності. Ніхто в світі не знає до пуття, як боротися з пандемією. Тому, з чиновників – нічого не візьмеш.

Але от створити комісію можуть. Їх створювати у нас люблять. Сформують штат, визначать фронт робіт, виділять бюджет на діяльність, виплатять членам комісії надбавки за "особливо важливу роботу". Як ми розуміємо, толку від цього не буде".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!