ДУМКИ

Іван Ліптуга : Карантин, туризм і літо – як правильно вчинити бізнесу і владі України

02-07-2020 15:07

0

comments1164

Іван Ліптуга

президент Національної туристичної організації України

Президент Національної туристичної організації України (НТОУ) Іван Ліптуга висловив виданню «Коментарі» думку щодо заяви міністра охорони здоров'я Максима Степанова. За словами останнього, в Україні можуть бути введені додаткові обмежувальні заходи щодо курортів, зокрема в Одесі, з-за значного збільшення кількості інфікованих коронавірусом COVID-19

"Ми всі можемо спостерігати зараз певний скепсис щодо обмежувальних заходів, що вживаються урядом у зв'язку з зростанням числа хворих COVID-19. Бізнес можна зрозуміти – можливості не працювати не залишилося практично ні в кого, плюс не сталося явної катастрофи, яку передрікали та якої так боялися. Крім цього, відсутність розуміння реальної статистичної картини викликає масу питань і недовіру у бізнесу і людей.

Відповідно, при такому ставленні критичної маси, управляти карантином стає все складніше. Бачимо традиційний дуалізм нашої ментальності – ми всі (бізнес, звичайні люди, місцеве самоврядування) знаємо, як правильно робити. Але робимо так, як нам зручно і вигідно.

В Одесі високий туристичний сезон традиційно стартує з липня, коли у всіх закінчуються іспити і починаються відпустки. Тому точно говорити про успіх чи провал цього літа рано. У травні і червні ми бачили сплеск приїжджих у вихідні і свята, в інші дні завантаження була на рівні 15%. Пляжні готелі Одеси, незважаючи на високі ціни рівня минулого року, заповнені добре.

Саме зараз – правильний час для бізнесу і влади розумно підійти до питань безпеки та якості в сфері туризму і гостинності. Перекіс в одну або іншу сторону – надмірне регулювання обмежень або навпаки тотальна недбалість до заходів безпеки – призведуть до погіршення ситуації.

Тому важливим є збалансований розумний підхід і реальна соціальна відповідальність бізнесу. Спеціально для цих цілей НТОУ представляє в Україні глобальну ініціативу WTTC – Safe Travel Protocols та Safe Travel Stamp для всіх типів суб'єктів туризму та індустрії гостинності".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!