ДУМКИ

Микола Мельник : Судова система в Україні ніколи не була незалежною

03-07-2020 10:07

0

comments1619

Микола Мельник

генеральний директор Аналітичної групи «Левіафан»

Політолог, генеральний директор Аналітичної групи «Левіафан» Микола Мельник висловив виданню «Коментарі» думку щодо намірів української влади в черговий раз влаштувати судову реформу

Голова виконавчого комітету Національної ради реформ, екс-президента Грузії, колишній глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив, що за дорученням президента Володимира Зеленського повинен зайнятися обговоренням фундаментальної (революційної) концепції нової судової реформи. Ось, що думає з цього приводу політолог Микола Мельник:

"Судова система в Україні ніколи не була незалежною. Вона завжди підпорядковувалась керівництву Урядового кварталу, в незалежності від персоналій.

Судова реформа по-українські – це чергова переатестація, яка "почистить" тих, хто не лояльний до правлячої кліки або "заокеанських партнерів".

Про необхідність і успіх судової реформи заявляли і Янукович, і Порошенко. І, що цікаво, обидва потім попали під каток своєї ж реформи. І обидва заявляли про політичні переслідування, хоча причина була трохи інша.

Кожна наступна "судова реформа" вихолощувала суддів заради волі політичних еліт.

Тож від "концепції Саакашвілі" я не чекаю нічого, окрім черговий гучних переатестацій та деградації судової влади як незалежної інституції".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!