ДУМКИ

Денис Красніков : Зараз піде масована кампанія з дискредитації ідеї локалізації виробництва в Україні

06-07-2020 11:07

0

comments1381

Денис Красніков

віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців

Віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців Денис Красніков прокоментував порталу «Коментарі» інформацію, що європейські банки можуть припинити надання кредитів українським компаніям і організаціям у разі прийняття закону з вимогою локалізації виробництва

"Деіндустріалізація в Україні триває. З цим треба терміново щось робити. Депутати Верховної Ради, які добре знайомі з проблемами промисловості, проаналізували способи підтримки внутрішнього виробництва. Держзакупівлі – це один з найбільш дієвих механізмів, який застосовується в ЄС, Туреччині, США та інших країнах з ринковою економікою.

Закон (йдеться про законопроект №3937 про внесення змін у закон про публічні закупівлі щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації української промисловості; йдеться, зокрема, про вимогу забезпечувати при закупівлі машинобудівної техніки 15%-30% виробництва частин для неї в Україні – ред.) у парламенті буде просуватися непросто. Вже на самому початку українські парламентарі отримали дуже жорстку реакцію ЄС. Упевнений, що зараз піде масована кампанія з дискредитації самої ідеї локалізації виробництва в Україні з боку інших гравців, хто лобіює імпорт промислових товарів в Україну. Будуть висунуті жорсткі аргументи, аж до санкцій, з метою, щоб Україна відмовилася від механізмів підтримки промисловості.

Буде непросто. Але на кону висококваліфіковані робочі місця в Україні. Або ж – подальша деіндустріалізація і депопуляція країни".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!