ДУМКИ

Максим Маньковський : Коли політики в Україні не можуть підняти рейтинг своїх партій, вони піднімають питання державної мови

07-07-2020 16:07

1

comments1294

Максим Маньковський

політичний аналітик

Політичний аналітик Максим Маньковський висловив виданню «Коментарі» думку щодо розгляду Конституційним судом України «мовного питання»

Конституційний суд України сьогодні, 7 липня, розпочав розгляд справи за поданням 51 народного депутата щодо конституційності Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Політичний аналітик Максим Маньковський розповів, чому болюче мовне питання знову і знову піднімають в Україні:

"Я народився у російськомовній родині і тому мені дуже легко давати оцінку і висловлювати думки з цього питання. За свої п’ятдесят років, я ніколи не відчував дискомфорту, чи утисків з приводу того, що я розмовляю в дома чи з родичами російською. При цьому я вивчив українську мову, вільно спілкуюсь і пишаюсь цим.

Коли у політиків в нашій країні закінчуються ідеї, як підняти рейтинг своїх партій, вони знову і знову піднімають, питання державної мови. Звісно, грати на тонких струнах покоління, яке умовно можна назвати "народженні в СРСР", яке до сих пір ностальгує за хлібом по 16 копійок і газованою водою з сиропом із громадських "гранчаків" по три копійки, набагато простіше, чим займатися серйозними економічними програмами розвитку країни.

Тому мене не дивує, що деякі політики, які представляють проросійські політичні сили, які фінансуються з Кремля, знову на передодні місцевих виборів, намагаються піднімати це питання.

Вважаю, що мовна проблема в Україні, створена  штучно. Вона розпалюється силами, які, сьогодні намагаються оскаржити та скасувати дію закону, який захищає українську мову, в Конституційному суді України, виключно за ради своїх політичних інтересів.

Переконаний, що кейс, який досі піднімають на прапори в Україні окремі політичні сили, про те, що російська мова в нашій державі має бути другою державною чи отримати якісь особливі права, давно вже застарів і не є актуальним.

Сподіваюсь, що КСУ, своїм рішенням, раз і назавжди припинить любі інсинуації, з цього питання".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!