ДУМКИ

Георгій Кухалейшвілі : Справа не в коронавірусі – навіщо насправді Трамп виводить США з ВООЗ

08-07-2020 11:07

0

comments1269

Георгій Кухалейшвілі

політолог-міжнародник

США повідомили про вихід із Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з 6 липня 2021 року. Політолог-міжнародник Кухалейшвілі Георгій проаналізував для видання «Коментарі» це рішення президента Дональда Трампа, за версією якого влада Китаю і керівництво ВООЗ не прийняли належних заходів у зв'язку з поширенням нового коронавіруса

"Вихід США з ВООЗ призведе до того, що організація позбутися великого донора.

Даний крок вписується у зовнішню політику Трампа, для якої характерний ізоляціонізм і скорочення участі у міжнародних ініціативах.

Раніше США вийшли з Паризької угоди про захист клімату, Угоди про торговельне та інвестиційне співробітництво країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Договору про заборону ракет середньої і меншої дальності.

Нічого дивного немає і в рішенні з ВООЗ. Тим більше, що Трамп розігрує китайську карту, намагається згуртувати американське суспільство навколо загрози з боку Китаю. Саме КНР частина американських політиків і військових підносять як більш серйозного супротивника США, більший виклик міжнародній безпеці, ніж Росія і глобальний тероризм.

Найпростіше – це звинуватити Китай у всіх гріхах і використовувати вихід з ВООЗ як привід.

На передвиборні настрої американців це не вплине. Проблемою Трампа є масові протести і погроми внаслідок вбивства афроамериканця Джорджа Флойда співробітником поліції. Демократи використовували трагедію, щоб звинуватити Трампа та республіканців в расизмі і на цьому тлі підняти популярність свого кандидата Джо Байдена.

Результати американських виборів визначатиме не зовнішня політика США, а внутрішні причини.

Ситуація в США не зміниться навіть у разі програшу Трампа – адже нікуди не зникне коронавірус, а поліція не буде стояти й мовчки дивитися, як затримувані чинять опір при арешті. Криза в США роздута на порожньому місці.

Якщо Байден стане президентом, то максимум, що він зробить, це не стане йти на поводу у демократичних соціалістів, які на хвилі протестів вимагають розпуску поліції, соціальних пільг, які не снилися у фантазіях комуністам, зносять пам'ятники, порушуючи закон".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!