ДУМКИ

Олександр Теплюк : Після одкровень слідчого ДБР у справах Порошенко в Україні може з'явитися ще один мільйонер

10-07-2020 11:07

0

comments1489

Олександр Теплюк

політтехнолог

Експерт Українського інституту політики Олександр Теплюк проаналізував для видання «Коментарі» одкровення керівника слідчої групи Державного бюро розслідувань (ДБР) Олега Корецького, який критикує чинну владу і підтримує п'ятого президента України Петра Порошенка

Корецький, зокрема, заявив, що в ГБР склалася негативна атмосфера через кадрову політику і сумнівні з точки зору законності звільненя. Також повідомив, що близько 80% справ проти Порошенка є безперспективними.

Ось, що думає з цього приводу експерт УІП Олександр Теплюк:

"Начальник слідчого відділу ДБР розповів про внутрішні проблеми в правоохоронних органах, а також про справи, які вони ведуть. Будучи "основним держателем справ", відкритих проти Порошенка, Корецький заявив, що 80% з них не мають жодних перспектив. А решта 20%, якщо і мають, то тільки проти інших осіб.

Нагадаю, що Корецький не є простим чиновником. Це – людина з історією. Він почав працювати в правоохоронних органах ще в 2002 році, в прокуратурі Волинської області.

Про нього писали засоби масової інформації, описуючи його "досягнення", жінку-суддю та їх сімейний добробут.

І ось знову Корецький потрапляє в поле зору ЗМІ...

У його інтерв'ю дуже ріжуть слух фрази формату "Я не бачив, я не чув". Також простежується підготовленість до конкретних тем і питань.

Ну, і "вишенькою на торті" можна вважати заяву, що він погоджується свідчити в суді у справі Порошенко на стороні захисту.

Розуміючи рівень корупції в нашій країні, а також – проти кого закриваються справи, я не здивуюся, якщо у нас незабаром з'явиться ще один мільйонер, який заробив гроші "чесною" працею.

А ситуація з ДБР ще раз нам показує, що кадри вирішують багато чого, якщо ці кадри – твої".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!