ДУМКИ

Володимир Фесенко : Непроста перемога Анджея Дуди – на президентські вибори в Польщі вплинули коронавірус і криза

13-07-2020 15:07

0

comments1004

Володимир Фесенко

політолог

Політолог, політичний консультант Володимир Фесенко проаналізував для видання «Коментарі» непросту перемогу на президентських виборах у Польщі чинного глави держави Анджея Дуди

"З одного боку, результати другого туру – закономірні. Все ж Дуда був фаворитом. Так що його перемозі ми особливо не дивуємося.

З іншого боку – настільки невеликий розрив (Дуда, нагадаю, набрав 51,21% голосів виборців, а його опонент, міский голова Варшави Рафал Тшасковський – 48,79%), настільки серйозна боротьба – показова ситуація. І думаю, не лише для Польщі. У Трампа в США буде подібна. У Макрона у Франції.

Глобальна економічна криза, пов'язана з епідемією коронавірусу і з наслідками карантину, б'є по більшості державних діячів. І те, що Дуда переміг не без проблем, пояснюється складною соціально-економічною ситуацією, властивою більшості країн у цьому році. Так що – перемога закономірна, але далася набагато важче саме з-за кризових тенденцій.

Що стосується українсько-польських відносин, вони, думаю, будуть поліпшуватися. Відносини президента України Володимира Зеленського з президентом Польщі Анджеєм Дудою були і є достатньо конструктивними. І мені здається, що за останній рік відносини між нашими країнами стали навіть більш конструктивними, ніж раніше.

Ну і не слід забувати про фактор наших заробітчан, яких у Польщі, як мінімум, 1,5 мільйона. Думаю, це ще сильніше зближує наші країни – і економічним, і особистісним зв'язком".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!