ДУМКИ

Петро Охотін : Призначення глави НБУ в сучасних умовах – це завжди призначення людини на умовах камікадзе

16-07-2020 10:07

0

Петро Охотін

політичний експерт

Політолог Петро Охотін проаналізував для видання «Коментарі» внесення президентом Володимиром Зеленським у Верховну Раду подання на призначення Кирила Шевченка головою Нацбанку України

"Призначення голови НБУ в сучасних умовах – це завжди призначення людини на умовах камікадзе.

Вважаю, що зараз головою Нацбанку повинна бути людина президента. При цьому сам Володимир Зеленський повинен розуміти: пропонуючи призначити Кирила Шевченка, він поділяє політичну відповідальність за наслідки роботи нового голови НБУ.

Що стосується досвіду роботи Кирила Шевченка в "Укргазбанку" (займає посаду голови правління з травня 2015 року – ред.), на жаль, ми не можемо однозначно говорити про людину, виходячи з місця його роботи. Валерія Гонтарєва (екс-голова НБУ, після якої цей пост зайняв Яків Смолій, який пішов в цьому місяці у відставку – ред.), наприклад, мала хороший досвід, але багато людей постраждало від наслідків її роботи. У свою чергу, і за її рішеннями стояв комплекс проблем з економікою в цілому.

Таким чином, призначення Кирила Шевченка потрібно приймати як таке, що робиться під егідою Володимира Зеленського. І президент має на це право".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!