ДУМКИ

Олександр Грішаков : Що повинна врахувати влада при продовженні карантину в Україні

16-07-2020 14:07

0

comments1614

Олександр Грішаков

адвокат, експерт у галузі медичного права та фармацевтики

Міністерство охорони здоров'я готує проект постанови, яким карантин в Україні наступного тижня продовжать приблизно на місяць. Що необхідно при цьому врахувати, виданню «Коментарі» розповів медичний юрист, адвокат, керуючий партнер Юридичної компанії «Grishakov Law Company» Олександр Грішаков

"Не тільки Україні, але і всім країнам світу ще належить "сутичка" з коронавірусом і обмеженнями, пов'язаними з мінімізацією його поширення.

Думаю, що карантин буде продовжено ще, як мінімум, на місяць. Дуже хотілося б, щоб уряд підійшов до питання регулювання карантинних заходів більш виважено і комплексно. Щоб громадяни України отримали зрозумілі і логічні правила роботи медичних установ, навчальних закладів та дитячих садків, бізнес-структур та розважальної сфери. Вкрай необхідно регламентувати і пояснити населенню правила обсервації, правила міжнародного переміщення, правила без оплатного тестування на коронавірус.

Крім того, не залежно від того – введуть новий етап карантину чи ні – українському малому і середньому бізнесу потрібна підтримка, податкові пільги, доступні кредити і дотації. Вважаю, що потрібно послабити карантин і створити правову базу в таких областях як туризм і медичний туризм, експорт та імпорт товарів, промислове і сільськогосподарське вітчизняне виробництво. Дуже важливим для медичної галузі є можливість приватним і державним клінікам купувати фарм-препарати та медичну техніку за кордоном.

Медична сфера, як і інші напрями бізнесу, за час карантину максимально адаптувалася до нових умов виживання – всі можливі послуги були переведені в онлайн. Це і консультації, і підготовка до операцій, і навчання. Але всі ми розуміємо, що онлайн не можна імплантувати зуби або виконати хірургічну операцію. Щоб підтримати злагоджену роботу бізнесу – потрібні зрозумілі і прозорі правила, регламентація та законодавча база".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!