ДУМКИ

Олег Петровець : Влада поступово може продовжити карантин в Україні до кінця року

17-07-2020 10:07

0

comments1556

Олег Петровець

політичний експерт

Політичний експерт Олег Петровець висловив виданню «Коментарі» думку про намір української влади продовжити карантин приблизно на місяць

Президент України Володимир Зеленський на селекторній нараді, присвяченій боротьбі з коронавирусной інфекцією, висловився проти продовження карантину (а його збираються продовжувати) одним рішенням більш ніж на місяць. І закликав навіть при продовженні забезпечити стабільне функціонування бізнесу.

Ось, що думає з цього приводу політексперт Олег Петровець:

"Діяти по ситуації – єдине правильне рішення. Немає сенсу загострювати обстановку, лякаючи людей продовженням карантину до кінця року. Це однозначно призведе до всенародного обурення і вдарить по рейтингу президентської команди напередодні місцевих виборів. Зеленський це чудово розуміє, тому і обережний. Місяць живемо, аналізуємо епідеміологічну ситуацію – і до кінця літа робимо висновки щодо продовження карантину на більш довгий термін.

Але проблема в іншому – вже зараз люди повинні усвідомлювати, що попереду осінь, похолодання і, відповідно, очікуване збільшення кількості хворих на ГРВІ, грип та Covid-19. Так чи інакше, нас чекає друга хвиля епідемії, до якої ми повинні бути готові.

Зрештою, я впевнений, що навіть через місяць, влада прийде до рішення про продовження карантину на черговий термін. Можливо, навіть до кінця року.

Підприємцям доведеться змиритися з цією реальністю і підлаштовувати свій бізнес під новий темп життя. Можливо, частково переводити в онлайн-режим, робити більш мобільним і гнучким. Гірше, ніж було навесні в плані повного закриття підприємств, навряд чи буде".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!