ДУМКИ

Олександр Солонько : Які ризики треба врахувати при продовженні карантину в Україні

20-07-2020 11:07

0

comments1044

Олександр Солонько

PR-експерт, політичний аналітик

На 21 липня заплановане засідання Кабінету міністрів, на якому розглянуть питання про продовження карантину в Україні у зв'язку з продовженням пандемії коронавіруса. Про те, які ризики слід врахувати, виданню «Коментарі» розповів PR-експерт, політичний аналітик Олександр Солонько

"З приводу епідемічних ризиків повинні коментувати фахівці. В Україні експертиза в цій сфері зосереджена в Центрі громадського здоров'я.

З економікою – теж складне питання. Ще до початку пандемії ми бачили невтішні показники виконання держбюджету. Вимушений карантин погіршив ситуацію – як для державних фінансів, так і для приватних суб'єктів, для бізнесу. Враховуючи це, навряд чи стоїть питання про новий локдауне для бізнесу. Влада розуміє, що це шлях в нікуди.

Ми бачимо певний прогрес у формуванні нових правил ведення бізнесу в умовах пандемії. Не скрізь вони виконуються, але до цього треба прагнути. Загалом, не думаю, що бізнес знову відправлять на неоплачуваний відпочинок. Країні потрібні гроші, крім того багато громадян сильно постраждали економічно через вимушені обмеження. Перед місцевими виборами це особливо болісно може вдарити по електоральним перспективам партії влади.

Що стосується соціальних факторів, то головною метою зараз має бути налагодження життя в нових умовах. Ми бачимо, що частина населення дотримується заходів безпеки, а частина їх ігнорує. Людей необхідно навчити жити в нових умовах. Безпека та профілактика повинні стати частиною повсякденного життя. Це повинно забезпечуватися не тільки на побутовому рівні, але і в контексті політичної діяльності, організації виборів, роботи підприємств".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!