ДУМКИ

Катерина Одарченко : Що криється за випадом Кадирова проти Зеленського

20-07-2020 14:07

0

comments1820

Катерина Одарченко

політтехнолог

Політтехнолог, партнер SIC Group, Голова Інституту демократії та розвитку "PolitA", член IGAPA Катерина Одарченко проаналізувала для видання «Коментарі» випад керівника Чечні Рамзана Кадирова проти президента України Володимира Зеленського

Днями Кадиров зажадав від Зеленського "підтвердити" вибачення, що майбутній президент України приніс близько півтора року тому, ще не будучи голвою держави. Мова йшла про епізод з шоу студії Квартал 95, де показали кадри з плачучим Кадировим.

Ось, що думає з цього приводу політтехнолог Катерина Одарченко:

"Це однозначно спосіб делегітимізації української влади. Росія веде проти України гібридну війну – і діє не тільки танками (на Донбасі), але й інформаційними методами. Головні меседжі Росії – "в Україні слабка влада, а у нас - сильна", "порівняйте імператора Путіна, який контролює всі – і коміка Зеленського, який контролює мало що".

Тому такого роду звернення – частина однієї загальної стратегії. Як є частиною стратегії і те, що після становлення Зеленського президентом РФ почали показувати серіали і шоу з його участю, щоб сформувати певний дисонанс.

Відповідь України в даному контексті нікого не цікавить. Для Росії головне – всіма способами продовжити розхитувати ситуацію в нашій країні, домагаючись повернення України у свою геополітичну орбіту".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!