ДУМКИ

Олександр Курбан : Електоральна п'єса місцевих виборів-2020 – тріумф і трагедія Зе-команди

21-07-2020 09:07

1

comments1090

Олександр Курбан

політтехнолог

Політтехнолог Олександр Курбан проаналізував для видання «Коментарі» намір провладної партії Слуга народу зробити ставку на місцевих виборах на медійних персонажів, включаючи гумористів

Зав'язка

Володимир Зеленський і ТОП-менеджмент "Квартал 95" побудували одну з найбільших на пострадянському просторі бізнес-імперій у сфері інтертеймент. В процесі будівництва, вони сформували успішну управлінську модель, яка поєднує гнучкість в прийнятті рішень і жорсткість в їх реалізації, а також авторитарну, централізовану систему ієрархії.

Експозиція

Досягнувши аналогічних результатів, будь-який успішний західний бізнесмен переключається на благодійність і виступає з лекціями в університетах. Але Україні поки що далеко до західних стандартів. Тому наші бізнесмени, досягши значних успіхів, йдуть у політику. І Зеленський не став винятком.

Розвиток дії

Напрацьована "Кварталом" система промо управління комунікаціями чудово показала себе в процесі президентських і парламентських виборів в 2019 році. Однак вона жорстко забуксувала при перенесенні її в площину державної політики та системи державного управління. У 42 роки новому президенту виявилося складно змінювати свою систему цінностей і життєвих орієнтирів. Те, що в бізнесі було перевагою, в системі державного управління стало серйозним недоліком.

Зе-команда почала втрачати електоральну підтримку.

Виправляти ситуацію намагалися перевіреними способами – креативні івенти, вірусна реклама, соцмережі, телебачення. Не вийшло. Соціологія дає невтішні результати. А на підході – нові вибори, регіональні.

На відміну від 2019 року, сьогодні у "Слуги народу" кредит електоральної довіри мінімальний. Показники в економіці, внутрішній і зовнішній політиці не викликають симпатії. Що робити!?

Кульмінація

Зе-команда збирається використовувати перевірений роками спосіб роботи. Дати народу такі видовища, від яких він забуде про хліб насущний на весь передвиборчий період.

У бій, а точніше в регіональні списки президентської партії, пішли місцеві шоу-мени. Зокрема, у мери Тернополя від "СН" може балотуватися комік і ведучий Віктор Гевко, в мери Черкас – нардеп, місцевий уродженець, артист і шоумен Олександр Скічко, в мери Одеси – фронтмен команди КВК "Одеські джентльмени" Олег Філімонов. І т. д.

Розв'язка і епілог

Наслідки такого управлінського рішення будуть для "слуг народу" катастрофічними. Народу набридли видовища. Народ сьогодні хоче хліба. Не завтра, не в наступному році, а зараз. Але хліба майже не залишилося. Залишився тільки попкорн.

Завіса...



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!