ДУМКИ

Наталія Білоус : Антикарантинні протести в Україні можуть початися восени

23-07-2020 11:07

0

comments1345

Наталія Білоус

політолог

В Україні опоненти чинної влади ближче до місцевих виборів скористаються ситуацією на місцях, щоб завдати по ній удари. В тому числі – за допомогою карантину, вважає політолог Наталія Білоус

Кабінет міністрів України схвалив проект постанови, яким продовжив з 1 по 31 серпня 2020 року карантин по всій території України. Регіони будуть ділитися на "зелені", "жовті", "помаранчеві" і "червоні" зони. Політолог Наталія Білоус висловив виданню "Коментарі" думку щодо можливих складнощів з запровадженням карантинних заходів:

"Нічого нового в правилах поділу країни на різні зони захворюваності коронавірусом немає. Україна слідує за міжнародним протоколом, який функціонує в інших країнах.

Проводячи розподіл на "регіони карантину", українська влада намагається, м'яко кажучи, "уникнути відповідальності" за таку ситуацію в країні. Адже карантин в Україні триває майже півроку, але комунікація з народом так толком і не налагоджена, а в медичній сфері – немає відповідного обслуговування.

Враховуючи, що зараз літо і час відпусток, українці не збираються відмовляти собі у відпочинку. Порушується масковий режим та інші заходи особистого захисту.

Якщо в перші місяці карантину порядку не було й близько, то й не варто очікувати його далі. Не можна громадянам говорити про якісь обмеження, але при цьому створювати купу приводів для їх порушення. Та й неможливо людей на стільки місяців закрити в будинках. У підсумку народ масово не дотримується правил безпеки.

А тут ще накочують місцеві вибори (вже офіційно призначені на 25 жовтня). І це – відмінний привід народу, який втомився від обіцянок жити краще, виплеснути емоції. Опоненти Зе-команди скористаються такою ситуацією на місцях.

Поки що не бачиться проведення антикарантинных протестів. Якщо і будуть якісь спалахи невдоволення, то не раніше осені.

Те, що в ЗМІ і соцмережах часто звучить обурення на тему коронавіруса – це своєрідний майданчик вивчення громадської думки. Навіть якщо люди в соцмережах протестують, це ще не означає, що такий бунт буде на вулицях України".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!