ДУМКИ

Максим Іванов : Луческу в Динамо – найкраще, що могло статися з українським футболом

23-07-2020 16:07

0

comments1466

Максим Іванов

головний редактор порталу "Коментарі"

Головний редактор порталу "Коментарі" пояснив, чому прихід екстренера "Шахтаря" Мірчі Луческу в київське "Динамо" – відмінна новина для українського футболу

Як давній футбольний уболівальник я можу собі уявити гаму почуттів, які зараз відчувають прихильники київського "Динамо". Так, нарешті отримали тренера європейської школи. Так, Луческу – найтитулованіший тренер незалежної України. Так, нарешті біля керма команди буде не черговий "читач конспектів" Лобановського, а дійсно людина зі своїм баченням футболу – яскравого і змістовного. Так, напевно його вдалося заманити з допомогою серйозних фінансових гарантій з боку Суркісів. Луческу потрібні футболісти високого рівня для результату – це факт. Так, Мірча – максималіст і він дійсно може повернути команду в Лігу чемпіонів, закріпивши її там. І ще десятки таких вагомих "так" можна перераховувати, але!

Мірча Луческу – легенда "Шахтаря". Це міцні тенета дружби та взаємної поваги з Рінатом Ахметовим. Це тонни невтішних слів і звинувачень на адресу тоді ще Федерації футболу України, очолюваної Григорієм Суркісом. Це крилате: "Брава, Федерація". Це знаменита шапка, в серцях кинута на бігову доріжку стадіону "Динамо". Та у нього душа "помаранчево-чорна", чорт забирай!

Навіть не буду намагатися вас в чомусь переконувати, дорогі київські вболівальники. Напевно, ви не приймете Мірчу, поки "Динамо" на чолі з ним не відбере у "Шахтаря" золото УПЛ. Хоча, зараз на місці шанувальника "біло-синіх" я взяв би будь-кого, хто просто поставить команді скільки-небудь змістовну гру. Це для початку.

Ну а з точки зору піару  це просто геніальний хід. Але не тільки й не стільки для Динамо, скільки для всього українського футболу. Та це взагалі найкраще, що могло прямо зараз статися з УПЛ!

Скажіть на милість, кому за великим рахунком в останні роки потрібен цей, простигосподи, чемпіонат? Про українські клуби згадують хіба що по осені, коли Шахтар грає в ЛЧ, а Динамо та інші мучаться в Лізі Європи. Потім згадують навесні, коли Шахтар грає в плей-офф єврокубків.

"Класичне"? Не смішіть. Абсолютно не збуджує матч команд, різниця в класі яких виражається у +/- 20 очок в турнірній таблиці.

А ось тепер, мабуть, вперше за 6-7 років з нетерпінням чекаю нового чемпіонату України. Браво, Динамо!

Браво, Луческу!

Браво, Феде... Хоча ні, рано.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!