ДУМКИ

Олена Мочалова : Чому президент Зеленський повинен ветувати закон про гральний бізнес

29-07-2020 08:07

0

comments1318

Олена Мочалова

голова ГО "Підтримка легалізації грального бізнесу в Україні"

Закон про легалізацію грального бізнесу передали 28 липня на підпис президенту. Голова ГО "Підтримка легалізації грального бізнесу в Україні" Олена Мочалова висловила виданню "Коментарі" думку, що документ слід ветувати

"Я б на місці президента ветувала даний закон. Це дозволить відправити його на необхідне доопрацювання. А там треба допрацьовувати багато.

Найбільше впадають в очі правки 722 та 723. Обидві прийняті.

Перша – про те, що Уповноважений орган призначається через Податковий Комітет, а друга – про його призначення Кабміном. Тим самим, не зрозуміло, хто саме і як призначає Уповноважений орган.

В законі багато норм, які доцільно змінити. Наприклад, ліцензія на ігрове обладнання. Начебто, нічого такого, але... гроші за цю ліцензію будуть йти в спецфонд, доля якого сумнівна. Доцільніше використовувати термін "патент", у такому разі кошти будуть потрапляти в державний бюджет.

Є питання щодо розміщення залів гральних автоматів (прописано, що на територіях готелів). Це означає, що окрема будівля на території міста в будь-якому місці, взята на баланс юридичною особою, яка займається готельним бізнесом, автоматично дозволяє розташовувати дані заклади скрізь, дотримуючись тільки дистанції до освітніх установ".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!