ДУМКИ

Марія Красненко : Чи законно скасовувати вибори на частині Донбасу

30-07-2020 16:07

0

Марія Красненко

правозахисник, юрист Громадського холдингу "Група впливу"

Голови обласних військово-цивільних адміністрацій Донеччини та Луганщини виступили проти проведення місцевих виборів у прифронтових населених пунктах. Ситуацію прокоментувала правозахисник, юрист Громадського холдингу "Група впливу" Марія Красненко

"Відповідно до чинного законодавства, військово-цивільні адміністрації безпосередньо здійснюють повноваження із прийняття рішень щодо організації проведення (в межах своєї території) виборів органів державної влади, місцевого самоврядування та сільського, селищного, міського голови. Фактично, ЦВК наразі очікує рішення від ВЦА на місцях. Тому відповідь на питання щодо законності непроведення місцевих на території ВЦА в Донецьких і Луганських областях – так, це відповідає вимогам Закону.

Разом з тим, не можна говорити, що це в повній мірі буде відповідати інтересам громадян в можливості свого волевиявленя і формування представницьких органів. Особливо гостро питання може постати в громадах, які є віддаленими від лінії зіткнення, наприклад у м.Волноваха Донецької області чи новостворених ВЦА у м. Северодонецьку та Лисичанську, Луганської області. Адже сам факт їх утворення в липні 2020 року говорить про інтереси визначення влади на цих територіях".

***

Раніше "Коментарі" дізналися у експертів, які ризики несе скасування виборів в частині населених пунктів підконтрольного уряду Донбасу.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!