ДУМКИ

Надія Волкова : Навіщо Росія згортає частину переговорів по Донбасу

31-07-2020 09:07

0

Надія Волкова

директор громадської організації " Українська правова консультативна група”

Директор громадської організації "Українська правова консультативна група", член комісії з реінтеграції Донбасу при президентові України Надія Волкова пояснила виданню "Коментарі" бажання РФ згорнути один з форматів переговорів по Донбасу

В ЗМІ з'явилася скан-копія листа заступника голови Адміністрації президента Росії Дмитра Козака (відповідальний за "український напрямок"), в якому він назвав переговори з Донбасу на рівні радників лідерів "нормандського формату" безглуздими і фактично запропонував відмовитися від цього формату.

Ось, що думає з цього приводу Надія Волкова:

"Такий хід говорить про те, що Росія продовжує реалізовувати свій план по нав'язування своїх умов і своєї версії завершення конфлікту. І вони вважають, що для такої поведінки існують сприятливі умови.

Зрозуміло, що це гра для того, щоб розхитувати далі українське суспільство, особливо напередодні виборів. І провокувати ще більше недовіри до існуючої влади.

Але при цьому, відсутність рішучої реакції Офісу президента України (ОПУ) також не вселяє впевненості в тому, що це позиція РФ, яка не має нічого спільного з реальністю".

Відзначимо, що в ОПУ пропозицію Козака відмовитися від  переговорів по Донбасу на рівні радників, вважають "дипломатичними іграми".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!