ДУМКИ

Іраклій Джанашия : Для епідемії захоплення заручників в Україні є дві причини

03-08-2020 15:08

0

comments1028

Іраклій Джанашия

експерт з національної безпеки та оборони Українського інституту майбутнього

В Україні - сьогодні чергове захоплення заручників, на цей раз – в Києві. До цього були Луцьк, Полтава... Таке враження, що це вже – своєрідна епідемія. Що відбувається? Чому? Як запобігти «епідемію тероризму», що охопила країну? Своєю думкою з виданням «Коментарі» поділився експерт з національної безпеки і оборони Українського інституту майбутнього Іраклій Джанашия

"Почну з кінця. Забудьте про запобігання. Можете називати це "новою реальністю", з якою доведеться співіснувати. Також як із масками, які ми сьогодні носимо від "корони".

Причин дві.

Перша – поява прецендента, яким був Луцький терорист.

Друга – президент виконав його вимогу (Зеленський опублікував відеозвернення - ред.).

А далі: "Виявляється, так теж можна було?"

У США (та й не тільки, у багатьох інших країнах також) не дарма стараються ні в якому разі не виконувати вимог терористів. Вони це роблять не щоб ефективніше їх ловити, а заради запобігання майбутніх інцидентів. Щоб нові потенційні терористи, яким прийде в голову сама ідея утнути щось подібне, відразу зіткнулися з реальністю, що з ними ніхто домовлятися не буде. Відповідно і влаштовувати теракт із захопленням заручників в такому випадку невигідно".

***

Нагадаємо, що 23 липня Луцький міськрайонний суд Волинської області призначив Максиму Кривошею (Максим Поганий) 60 днів утримання в слідчому ізоляторі. У цей час прокуратура буде збирати матеріали щодо його обвинуваченнюя в терористичному акті, коли Кривошей захопив 21 липня автобус з двома десятками пасажирів.

У ніч на 1 серпня "полтавського терориста" Романа Скрипника, який 23 липня захопив правоохоронців в заручники, а потім втік, ліквідували під час спецоперації.

А сьогодні з'явився київський терорист – Сухроб Карімов захопив "Універсал Банк" в БЦ "Леонардо", висунувши низку вимог.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!